DŮLEŽITÉ – První prohlášené konkurzy na majetek společností skupiny GFF


Dne 29.8.2024 rozhodl insolvenční soud o úpadku společnosti Frontman s.r.o. a jeho řešení formou konkurzu. Tentýž soud rozhodl dne 30.8.2024 o úpadku společnosti Future Farming Asset s.r.o., který bude také řešen formou konkurzu. Následně rozhodl insolvenční soud dne 13.9.2024 o úpadku společnosti GFF Asset s.r.o.


U zmíněných společností započaly běžet dvouměsíční lhůty pro přihlášení pohledávek.


Dále bylo podáno několik dalších insolvenčních návrhů na společnosti ze skupiny GFF/Future Farming, a to jak ze strany věřitelů – vlastníků dluhopisů, tak ze strany věřitelů – zaměstnanců. Naše kancelář po zvážení situace podala insolvenční návrh na společnost GFF Private III s.r.o.


Našim klientům – POSLEDNÍ VÝZVA K ZASLÁNÍ DOKUMENTACE

Naše kancelář denně aktivně zpracovává Vaše žádosti o zastupování a zaslané materiály. Zaslané materiály procházíme s náležitou pečlivostí a každé žádosti se snažíme věnovat potřebný čas. Pro hladký průběh celé kauzy prosíme o důkladné nastudování Pokynů, které zveřejňujeme na našich stránkách a postup podle nich – zejména o zasílání kompletních, kvalitních skenů dokumentů. 


U velkého počtu klientů nám chybí skeny dluhopisů. Dluhopis je nejdůležitějším dokumentem a bez něj nelze pohledávka vymáhat. Prosíme Vás o kontrolu zaslaných materiálů, zda se Vás situace netýká a případně o zaslání kvalitního skenu na


Pokud od Vás nebudeme mít kompletní dokumentaci do 30.9.2024, není zaručeno, že bude Vaše pohledávka včas přihlášena.


Bohužel nastala poněkud nestandardní situace a insolvenční soud v několika případech uložil také spotřebitelům zaplatit zálohu 50 000,- Kč za vedení insolvenčního řízení. Proti tomuto rozhodnutí již bylo podáno odvolání, které bylo neúspěšné a celá věc se bude projednávat u Nejvyššího soudu. Prosíme, berte informaci na vědomí.